Telewerken, belastingvoordeel en subsidie

Uncategorized Reacties uitgeschakeld voor Telewerken, belastingvoordeel en subsidie

Telewerken is efficiënt, milieuvriendelijk en biedt ook belastingvoordelen. Een werkgever mag haar medewerkers belastingvrij € 1.815 (inclusief BTW) betalen om een thuiswerkplek in te richten. Dit belastingvoordeel mag eens per 5 jaar worden betaald. Mede door dit belastingvoordeel en de files komt telewerken steeds meer voor.   Telewerken biedt een aantal voordelen zoals: kostenbesparing, flexibiliteit, hogere productiviteit, rust en balans in werk en privé, verlaging ziekteverzuim en minder reistijd en reiskosten.

Telewerken wordt fiscaal als thuiswerken gezien als de werknemer gemiddeld 1 dag per week thuis werkt. Dit wil zeggen 20% van de beschikbare arbeidstijd. De Belastingdienst gaat dit niet elke week controleren, maar het bedrijf moet dit wel in redelijkheid controleren en mogelijk maken.

De Belastingdienst stelt een aantal voorwaarden aan het thuiswerken. Als hieraan wordt voldaan, kan de belastingvrije vergoeding (het belastingvoordeel) worden toegekend. De voorwaarden zijn:

– er wordt gedurende 20% van de tijd thuis gewerkt;

– de werknemer maakt gebruik van telecommunicatiemiddelen;

– er is een schriftelijke overeenkomst tussen werknemer en werkgever omtrent het thuiswerken;

– de inrichting moet aan de Arbowet voldoen.

 

Mobiliteitsvouchers

Naast de fiscale voordelen voor Telewerken helpt de overheid ook bij het onderzoeken naar de haalbaarheid van telewerken binnen uw onderneming. Zijn er in uw onderneming minstens 25 tot maximaal 250 mensen werkzaam, dan kunt u door een adviseur een mobiliteitsscan laten uitvoeren om te laten onderzoeken hoe uw werknemers slimmer kunnen werken en reizen. De kosten voor deze scan en het bijbehorende advies worden grotendeels door een mobiliteitsvoucher vergoed.  U heeft nog tot 15 oktober van dit jaar de tijd om uw aanvraag te doen.

Twee soorten mobiliteitsvouchers beschikbaar

–       U kunt kiezen tussen een kleine of een grote mobilitietsvoucher. De kleine voucher vertegenwoordigt een waarde van € 1.500. U krijgt daarvoor een gratis mobiliteitsscan op maat. Een adviseur onderzoekt welke voordelen er te behalen zijn en welke maatregelen hiervoor nodig zijn in uw bedrijf. Met de grote voucher betaalt u voor advies over het invoeren van de verbeteringen uit de mobiliteitsscan. Deze voucher vergoedt twee derde van uw kosten, met een maximum van € 4.500.

Om  uw onderneming in aanmerking te laten komen van deze mobiliteitsscan,  biedt Evate u in samenwerking met Company Connect de gelegenheid voor een gesprek vóór 1 oktober aanstaande.  U kunt hiervoor in een gesprek met  de adviseur uw specifieke bedrijfssituatie bespreken. De adviseurs van Company Connect zullen vervolgens de aanvraag verder voor u afhandelen.  Neem voor het maken van een afspraak contact op op telefoonnummer 088 0666140.

» Uncategorized » Telewerken, belastingvoordeel en subsidie
On 17/09/2013
By
, , ,

Comments are closed.

« »