Slimme city app voor gemeente Zutphen

Uncategorized Reacties uitgeschakeld voor Slimme city app voor gemeente Zutphen

Zutphen is een van de oudste steden van Nederland. De stad heeft ca. 48,000 inwoners en een rijke geschiedenis, waarvan vele sporen in het centrum te zien zijn. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds  te bewonderen. Deze prachtige architectuur vormt de achtergrond voor een mooie mix van winkels, restaurants, evenementen en culturele bezienswaardigheden.

In  samenwerking met een aantal partners is in de stad een netwerk van Bluetooth-bakens geïmplementeerd. Onder leiding van Pascal Hiel  is de InZutphen-app ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Zutphen en Stichting Zutphen Promotie. De app die gratis beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten.

Als belangrijk verkeersknooppunt werkt Zutphen er ook aan om de stad nog mooier en slimmer te maken. Dit jaar wordt  onder meer uitgebreid gewerkt aan het onderhoud van de infrastructuur in de stad. Dit soort werk heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad, dus om de kwaliteit van het leven van zijn burgers te verbeteren, informeert de locatiegevoelige app mensen over het actuele verkeer. Een burger die in de buurt van het werkgebied rijdt, wordt bijvoorbeeld via een mobiele app gewaarschuwd om een ​​alternatieve route te nemen. Met deze app zie je altijd de wegafsluitingen en welke alternatieven je hebt. Ook krijg je een beeld van de parkeerlocaties in één oogopslag en krijg je het laatste nieuws over de IJsselkade, de Oude IJsselbrug en andere projecten in de stad.

De InZutphen-app is ontwikkeld om mensen te helpen ongemakken te minimaliseren, het verkeer goed te leiden en mensen te informeren over evenementen en activiteiten van de stad. Het biedt burgers en toeristen een nieuwe manier om de stad te ervaren, waardoor deze slimmer en interactiever wordt.

De met de gemeente Zutphen en omringende gemeentes vastgestelde uitgangspunten waren gericht op het optimaliseren en vergroten van aantrekkelijkheid voor toerisme en bedrijfsleven, gebaseerd op de 5b methodiek:

 1. Bekendheid: verstrekken van extra info over historische objecten dmv beacons en geofencing (POI’s in taal van bezoeker)
 2. Bereikbaarheid: verkeersinfo/omleidingen van en naar een stad (incl Parkeerfaciliteiten realtime)
 3. Beleving: toeristen in eigen taal informatie te verstrekken over wat er te doen is in de stad.
 4. Betaalbaarheid: kortingsakties versturen bij restaurants als bezoeker de zaak fysiek passeert / Sponsors advertenties zichtbaar maken.
 5. Beschikbaarheid: Hotels / Fietsverhuur / Airbnb maar ook crowd management/heat maps  van drukte bij evenementen maar ook binnen bij bijv. Musea.

Enkele geweldige functionaliteiten die je in deze app kunt vinden:

 • Actueel overzicht van evenementen en activiteiten in Zutphen.
 • Direct inzicht in wegafsluitingen en omleidingsroutes.
 • Meldingen voor de snelste routes, activiteiten, files …
 • Duidelijk overzicht van beschikbare parkeerlocaties met het aantal vrije plaatsen (indien deze informatie beschikbaar is).
 • Directe navigatie naar de gewenste parkeerplaats.
 • Wilt u meer informatie over het project? Bekijk deze geweldige video en laat ons weten wat u denkt!

 

» Uncategorized » Slimme city app voor gemeente...
On 13/06/2018
By

Comments are closed.

« »