Rutte geeft aanzet voor Smart City strategie

Beleid en strategie, Smart City, Smart City Consultancy Reacties uitgeschakeld voor Rutte geeft aanzet voor Smart City strategie

De Nederlandse regering heeft een aantal kaders op het gebied van digitale ontwikkelingen opgenomen in hun programma’s.

Verstedelijking, klimaatverandering, arbeidsparticipatie, digitalisering, mobiliteit en de uitputting van grondstoffen zetten sociaal-maatschappelijke systemen en kaders op z’n kop. Meer dan ooit is er behoefte aan hoogwaardige digitale infrastructuur voor een betere bereikbaarheid en luchtkwaliteit in steden, energiezuinige woningen en gebouwen en een gezonde leefomgeving. Dat maakt de ontwikkeling van smart cities voor álle Nederlanders relevant.

Op verzoek van premier Mark Rutte werkten ruim 140 belanghebbenden uit zowel de publieke als de private markt samen met diverse kennisinstellingen in coproductie aan een nationale Smart City Strategie. Premier Rutte sorteerde in 2016 al voor door om een Smart City strategie te vragen. Gemeenten zochten daarop de samenwerking met bedrijven en wetenschappers en boden de premier de Nationale Smart City Strategie NL aan. Een stevig rapport als basis voor een digitale strategie voor zowel overheden als het bedrijfsleven.

Op 25 januari 2017 werd deze gedragen strategie overhandigd aan de minister-president. De steden zien voor henzelf een leidende rol in de verdere ontwikkeling van smart cities en vragen hierin de steun van het Rijk.

Download de Nederlandse Smartcity Strategie

Bron: platform31.nl

Meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden bij het ontwikkelen van een aanpak op dit domein? Neem contact op met Mick Slaap op 0610025148 en maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak!

» Beleid en strategie, Smart City, Smart City Consultancy » Rutte geeft aanzet voor Smart...
On 11/12/2017
By

Comments are closed.

« »