Shioda Consultancy

20/06/2013

Shioda Consultancy is al meer dan 9 jaar gespecialiseerd is in het adviseren, leveren, installeren en onderhouden van totale ICT infrastructuren en werkplekken bij bedrijven met 2 tot 100 werknemers.  Mede door de wereldwijde Internet ontwikkeling verandert de aard van traditionele dienstverlening van beheer van ‘vaste, omgevingen naar meer ,virtuele’ configuraties.

Het leveren van ICT diensten zal steeds meer als een nutsvoorziening worden gezien, net als gas, water en licht. De trend wordt om  diensten, inclusief cloud computing, geaggregeerd aan te bieden in appstore-achtige formats. Deze ontwikkeling is internationaal al ingezet door de traditionele spelers uit de VS en India. De belangrijkste omslag die moet worden gemaakt, zit in de langetermijn gedachte. Vooral partijen als Microsoft investeren enorm in cloudtechnologie om de omslag succesvol te kunnen doorstaan.

We krijgen te maken met meerdere aspecten als verschillende soorten infrastructuur, databeheer en vooral: nieuwe spelers. Shioda Consultancy is er van overtuigd dat de meeste bestaande aanbieders zich niet snel genoeg kunnen aanpassen en acht het niet onwaarschijnlijk dat partijen die webdiensten gaan leveren -vergelijkbaar met Amazon of Google- de leidende posities gaan innemen. Een van de gevolgen is dat een groot aantal traditionele ICT-partijen een harde strijd moeten leveren en zelfs zullen verdwijnen.

Om sneller een sterke positie te krijgen als ‘services aggregator’ heeft Evate samen met Shioda Consultancy een nieuw leveringsmodel ontwikkeld waarvan klanten van Shioda Consultancy op een geïntegreerde en aantoonbaar winstgevende manier kunnen profiteren.  Hiervoor is een nieuw  platform ontwikkeld, het ‘C-Gen platform’. C-Gen is in staat om alle diverse generieke applicaties in een schaalbaar en elastisch services model te kunnen leveren en via intra- en internet te ontsluiten.  Naast het leveren van generiek diensten zal dit platform echter ook in staat zijn om de diverse branche specifieke applicaties in het midden- en kleinbedrijf te kunnen migreren naar pay per use modellen door middel van zogenaamde ‘cloud spaced terminal sessie toepassingen  in combinatie met cloud based licenties.

Dit is een unieke propositie voor het groot aantal bedrijven dat hun specifieke maatsoftware hebben ontwikkeld voor branchespecifieke applicaties in het midden- en kleinbedrijf.   C-Gen is specifiek ontwikkeld om de doelgroep die hun applicaties hebben ontwikkeld in programmeertalen die niet geschikt zijn om zonder grote investeringen om te zetten naar webgerelateerde distributiemodellen, te helpen.  Door de ontwikkeling van C-Gen zal het portfolio van geïntegreerde bedrijfskritische diensten op basis van flexibele servicemodellen verder worden versterkt.

Sociale Innovatie

Vanuit de markt-, product- en procesinnovatie en ontwikkeling van de nieuwe infrastructuur was ook HRM- innovatie oftewel ‘sociale innovatie’ onderdeel van de integrale aanpak. Hierbij is het streven versterking van innovatievermogen op verschillende terreinen, zoals strategie ontwikkeling, de ontwikkeling van competenties van medewerkers, procesoptimalisatie, marktgerichtheid en ondernemerschap.

 

Dit betekende in hoofdlijnen:

1. Aanpassing strategie gedreven vanuit de marktontwikkeling

2. Herziening/verscherping van de tactische doelstellingen

3. Ontwikkeling op de deelgebieden:Product innovatie (Markt) Procesinnovatie (Technologie & processing) en Sociale innovatie (Arbeid)

Comments are closed.