KPN ondersteunt start-ups

Innovatie, Risicokapitaal, Seed Funding, Uncategorized Reacties uitgeschakeld voor KPN ondersteunt start-ups

Telecomconcern KPN begint met een speciaal investeringsfonds voor startende ondernemingen. Daarmee wil het innovaties in de informatie- en communicatietechnologie stimuleren. In eerste aanleg steekt het bedrijf € 35 mln in het nieuwe fonds, dat de naam KPN Ventures krijgt.

‘We geloven heel sterk in open innovatie en samenwerking met start-ups’, zegt chief financial officer (cfo) Jan Kees de Jager van KPN in een toelichting op de lancering van KPN Ventures. ‘Het is belangrijk je voelsprieten uit te steken in de wereld van de ventures en start-ups.’

Jan Kees de Jager, cfo van KPN

Kapitaal en faciliteiten

Met het fonds volgt KPN andere grote, doorgaans multinationale bedrijven die op eenzelfde manier buiten het eigen concern vernieuwingen stimuleren. Een van de meest vooraanstaande bedrijven daarin is Google, dat op tal van terreinen durfkapitaal ter beschikking stelt.

Naast een financiële impuls kunnen deelnemende starters via KPN Ventures ook gebruik maken van de faciliteiten van het telecomconcern. ‘Wij brengen een zeer hoogstaande eigen infrastructuur en technologie mee, we hebben callcentra, eigen winkels. Daar kunnen ze allemaal toegang toe krijgen’, aldus De Jager.

Lees meer in het Financieel Dagblad

 

» Innovatie, Risicokapitaal, Seed Funding, Uncategorized » KPN ondersteunt start-ups
On 08/06/2015
By
, , ,

Comments are closed.

« »